Op reis door Amerika

Dag 15: Las Vegas - Lone Pine

Van wereldstad naar berggehucht met een zinderende hitte ertussen. Wat een dag vandaag!!!

We begonnen vandaag nog in Las Vegas. Na rustig te hebben ingepakt. Nog een lekkere koffie/thee met croissantje to go gepakt en op naar de zoektocht naar het welkomsbord. Kelly heeft toch echt een fascinatie voor borden dus het moet en het zal op de foto gezet worden. Google is je beste vriend en het blijkt maar een mijl van ons hotel af te staan. Hier is zoals op zoveel plaatsen ook een weer een kleine parkeerplaats gemaakt voor de mensen die de borden maar wat graag op de foto willen. Hier staat zelfs een dame die een foto van je wilt maken (met je eigen fototoestel).

Hierna op zoek naar de trouwkapel van Bon Jovi. Hiervan hebben we ook via google de precieze plek opgezocht en met de navigatie zijn we er zo.

Alleen blijkt nu dat we er al talloze keren zijn langsgereden met de bus haha. Nou ja mooie foto gemaakt en dan kunnen we eindelijk op weg naar Lone Pine, de bestemming van vandaag. Bijna de gehele dag zal in het teken staan van de weg ernaartoe en wel omdat we door Death Valley heen zullen rijden. Dit is weer een National Park en is de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. Net voordat we Death Valley in zullen rijden gaan we de staatgrens weer over (Kelly wilde weer graag het bord op de foto maar deze was zo zielig dat het het fotograferen niet waard was haha) naar Californië en laten we de rest van de staten voor deze vakantie achter ons. De laatste 9 dagen brengen we weer hier door!

Het eerste punt dat we in Death Valley gaan bezoeken is Dante's View. Hiervoor moeten we een 13 mijl lang weg afleggen die bovenaan in kleine haarspeldbochtjes steil omhoog gaat. Als we uitstappen zeggen we nog tegen elkaar hoe lekker koel het hierboven is. We genieten van het uitzicht en zien al de plekjes liggen die we zo dadelijk gaan bezichtigen.

Volgend punt is Zabriskie Point. Hier zet je de auto op een parkeerplaats en moet je een steil verhard pad op. En o jee, we voelen al hoe heet het hier is. 42,6 geeft onze thermometer aan. De duintjes zijn ontstaan door de regenbuien die hier vallen. Ze vallen niet vaak maar als ze er zijn dan zijn het heftige buien. Door erosie ontstaan dan de duintjes.

Verder naar Een van de punten die we net vanaf boven hebben kunnen aanschouwen Badwater Basin. Dit is een immense zoutvlakte met een heel ieniemienie meertje. Dit meertje droogt nooit op hoe heet het ook wordt en er zwemmen visjes in die alleen hier voorkomen. Dit zal tevens het heetste plekje worden van vandaag. Op de parkeerplaats aangekomen blijkt het toch nog wel een eindje lopen naar de zoutvlakte gelukkig is het wel zonder heuveltjes. Maar eenmaal aan het lopen is het toch zwaarder dan gedacht. De zon brandt en we zijn blij met het koele flesje water wat na 3minuten lopen ook al heet water is. We maken een paar foto's en keren dan snel terug naar de auto. 49,4 graden geeft de thermometer aan. Wat een zinderende hitte!

We willen nog graag een paar plekjes bezoeken maar we besluiten dat we niks meer willen lopen, echt te heet vandaag. Over een kiezelpad rijden we nog naar devils golfcourse en daarna over een verharde weg langs artist palette. Dit is een hele mooie berg in allerlei verschillende kleuren, blauw, paars, roze alles zie je erin terug.

We rijden langs het visitorscenter te kijken waar racetrack playa ligt. Hier verschuiven stenen over de zandvlakte met een zandspoor achterlatend zonder dat iemand ze ooit heeft zien bewegen. De rangers raden ons ten sterkste af om deze plaats te gaan bezoeken. Hier moeten we na een rit van 4 uur (in goede omstandigheden) over een kiezelpad heen en als we daar een lekke band krijgen zijn we het haasje zeggen ze. Hmm, dit advies dan toch maar aannemen. Als we naar buiten lopen zien we een bord staan waar de 'adviezen' allemaal opstaan. Als we dit bekijken mag je vandaag eigenlijk niks bezoeken. Het kiezelpad waar we overheen zijn gegaan mag alleen met een 4x4, badwater niet naar de zoutvlakte lopen en ga zo maar door, oeps!. We zijn er op een van de heetste dagen van het jaar. De rest dan toch maar vanuit de auto doen.

We rijden nog langs devils cornfield en wat sanddunes en verlaten het park dan in de late namiddag via de Sierra Nevada. Wat een prachtig park was dit...

Na nog een klein uurtje rijden komen we aan bij de eindbestemming van vandaag Lone Pine. Dit is een klein gehucht in the middle of nowhere. We hebben deze plaats gekozen omdat we niet in Death valley wilden overnachten en we nu ook een stuk verder op weg zijn naar de bestemming voor morgen nl. Yosemite. In het motel(weer een Best Western plus) aangekomen zijn we nog maar eens blij dat we alles van tevoren geboekt hebben als 3 verschillende stellen bezoekers kibbelen om de laatste kamer die ze hebben. De hotels zijn tot nu toe gelukkig allemaal prima. We eten vandaag maar eens simpel bij de mac en genieten nog even van onze patio (oftewel gelijkvloers balkon ;-)) en zien nog een mega haas!

Morgen op naar Yosemite via de Tioga pass.

Weetjes:

We weten nu wat zweten is zonder t e zweten. Op het stuk naar badwater zweet je maar droogt het door de hitte meteen weer op een klein laagje zout achterlatend. (Precies zoals je zei Suus, rare gewaarwording).

Reacties

Reacties

mam

Wat een tocht om een verslag van de doen zeg, maar de foto's maken het nog interressant. Het lijkt af en toe wel een maanlandschap. Die vissen in dat water, zijn dat al meteen zoute haringen???? Wel een mooi kerkje daar zou ik ons huwelijk ook nog wel eens willen overdoen. Die borden fotograferen herken ik want dat deed ik vroeger ook altijd om te weten waar we overal langs reden, dus de tic heeft zich vootgezet.......
Heel veel groetje van mam T.

henkie

Dat is nog eens een prachtig park, lijkt me geweldig om daar te wandelen als het een graad of 30 kouder is:-) Over kouder gesproken, vandaag mijn laatste en op naar The Dingle Way Walking Trail, Ierland, 17 gr.....
Davy, Kelly nog veel plezier en enjoy,
groetjes henk

Christiaan

Hebben jullie niet net als Bassie & Adriaan een eitje gebakken op de motorkap...?

Vanessa

Die stenen die vanzelf kruipen heb ik eens op televisie gezien, dat was echt raar! Jammer dat jullie daar niet heen konden, maar 50 graden is dan ook echt bizar.

Yay, Californië!

Cor

Davy lijkt op een rolmops !

deesje

betekent 23.38 dat dat de tijd hier in nederland was?

het ziet er prachtig uit maar wat minder qua temp zou idd 'lekkerder' zijn hihi....

pap en mam.

He jongens het word steeds mooier,Dave je lijkt bijna op een neger,en Kellys fotos zijn ook mooier. Nog een week en we zijn weer samen.Mamma tiens vind het nu te lang zonder jullie.Geniet nog een week.Hoi...

ome albert en tante tiny

He jongens Wendy vertelde mij over jullie reis en heeft de link naar ons gestuurd,wij zitten het hier te bewonderen en zien veel plekjes waar we zelf geweest zijn heeeeeeeeeel leuk ,prachtig wat jullie doen geniet ervan ,wij kijken mee ?
veel plezier bayyy bayyyy

deesje

hey... mijn dagelijkse leesmomentje..... en dan is er geen nieuwe update...

WAAAAAAAR zijn jullie en waar blijft het verhaal....

Edwin

Dat zijn pas autowegen. Echt gaaf!
En zo leer ik dus ook dat ik nooit in de zomer naar Amerika moet gaan. Te warm voor mij.

Have fun XXX

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!